Gimnàs Social Sant Pau

QUI SOM

El Gimnàs Social Sant Pau és un projecte pioner de cohesió i transformació social que, amb més de 80 anys d’història, combina l’oferta esportiva solidària i el servei de dutxes per a aquelles persones que no poden rentar-se a casa.

El seu origen es remunta als anys 40, quan acull la primera piscina pública clorada de Barcelona alhora que ofereix servei de dutxes als habitants del Raval, que llavors no tenien aigua corrent als pisos, tot actuant com a agent de salut pública amb l’objectiu de prevenir epidèmies.

El 2012 l’entitat es troba en una situació econòmica insostenible, i les seves treballadores es constitueixen en una cooperativa de treball sense ànim de lucre.

La crisi econòmica i, després, la pandèmia ens porten a recuperar els nostres orígens i, de la mà de l’Ajuntament de Barcelona, obrim un Servei de Dutxes i Canvi de Roba. En paral·lel, el consistori, conscient del valor social del Sant Pau per al barri i per a la ciutat, compra el terreny amb l’objectiu de construir un nou edifici que, a més de donar cabuda a les noves instal·lacions del gimnàs, tindrà a sobre 43 pisos socials.

El 2023 ens traslladem a un local pont provisional, Carrer Floristes de la Rambla, 10 de Barcelona, on ens estarem el temps que durin les obres. Esperem poder inaugurar el nou Gimnàs Social Sant Pau el 2027, en la seva ubicació original (Ronda Sant Pau) i amb les instal·lacions totalment renovades.

Què és un gimnàs social?

A més de ser un espai per anar a fer esport, assumim el compromís d’oferir un entorn

  • on es troben persones en condicions d’igualtat
     
  • segur per a tots els tipus de gèneres; 
     
  • que ajuda a establir relacions entre persones procedents de mons molt diferents i per tant ajuda a unes a superar moments difícils i a altres a conèixer millor els nostres veïns i veïnes; 
     
  • que cuida la salut física i mental de les persones....

En definitiva, al Gimnàs Social Sant Pau escoltem el barri i les nostres sòcies, i ens adaptem a les seves necessitats personals, socials, econòmiques…

 

col·labora
pre-inscripció
Contacta